• Uw kookplaat aansluiten?

 • Elektrische kookplaat aansluiten

  Eén van de meest gestelde vragen bij de elektrische kookplaat aansluiting van de kookplaat (inductie, keramisch etc.) of fornuis betreft de elektrische voorzieningen.

  Bijgaand hopen wij u meer duidelijkheid te geven over de standaard procedure. Echter ons advies is om bij twijfel of onduidelijkheden altijd contact op te nemen met de elektricien Hendriks elektroservice via contact formulier. Daarbij is het verstandig om de aansluiting ook door ons te laten uitvoeren. Wist u dat voor een kookplaat een perilex stekker nodig was, ivm de hoge stromen tot 400 volt?

  informatie over de aansluiting voor:

  Elektrische oven aansluiten
  Inductie of keramisch fornuis
  Inductie of een keramische kookplaat

  Wat als u niet over de juiste aansluiting in de meterkast beschikt?

  De electriciën Hendriks Elektroservice kan u de aanpassing in de meterkast maken. Het verkrijgen van een 2-fasen aansluiting is bij een moderne stoppenkast met automaten zonder veel aanpassingen goed uit te voeren. Er dient een nieuwe automaat voor een 2-fasen aansluiting geplaatst te worden; een nieuwe kabel van de meterkast naar de plaats van het fornuis getrokken te worden en deze dient op een perilex stopcontact aangesloten te worden.

  Een 3-fasen (krachtstroom aansluiting) laten aanleggen is echter een stuk ingewikkelder, ook is een perilex stekker nodig voor de hoge spanning.

  Kookplaat aansluiten alleen mogelijk incl. vernieuwen groepenkast.

  Voor volledig keuken elektro aanleggen neem contact op.