• Diensten Elektricien:

  • Elektricien nodig? Of wilt u een second opinion?

   Bent u thuis aan te klussen en komt u er niet meer uit? Of heeft u een huis gekocht en wilt dat opknappen? U wilt nieuwe lampen hangen in uw woning? Onze elektricien staat graag voor u klaar om u te helpen.

  • Meterkastcheck

   Het controleren van uw meterkast.

   De groepenkast indeling.
   De stroom komt vanuit de vloer in de meterkast middels een dikke grijze of zwarte kabel uw woning binnen en gaat vandaar uit naar de hoofdzekering(en). Vervolgens gaan er enkele dikke draden naar de electriciteitsmeter. Vanuit deze meter wordt de draden naar de groepenkast gebracht en aangesloten op de hoofdschakelaar.

   Sinds 2005 zijn er in de groepenkast minimaal 2 aardlekschakelaars verplicht waarop, per aardlekschakelaar, maximaal 4 smeltpatroon zekeringen of zekeringautomaten zijn aangesloten.

   Ook kunnen er een of meerdere aardlekautomaten in uw kast aangesloten zijn.

   Uitleg schroefzekering of zekeringautomaat.
   In oude groepenkasten zijn nog vaak smeltpatroonzekeringen te vinden. Dat zijn de bekende porseleinen zekeringen met aan de voorkant een klein gekleurd stipje. Is dit stipje los, dan is de zekering kapot. Aan de kleur kan men de waarde van de zekering bepalen, bijvoorbeeld een rood stipje is 10 Ampère.

   De laatste 20 jaar worden deze smeltpatroonzekeringen meer en meer vervangen door zekeringautomaten. Deze hebben een lipje dat bij kortsluiting omlaag valt, ten teken dat hij de stroom heeft onderbroken. Bij normale werking staan de lipjes allemaal omhoog, deze zijn dus veel gemakkelijker te controleren op een storing.

   Uitleg aardlekschakelaar.

   Dit is een schakelaar die een groepje van maximaal 4 zekeringsautomaten controleert op een lekstroom. Hij vergelijkt de stroom die de bedrading achter de 4 zekeringsautomaten ingaat en weer terugkomt. Is er een klein verschil dan verbreekt hij de verbinding en vallen de 4 achterliggende zekeringen zonder stroom.

   Uitleg aardlekautomaat.

   Een aardlekautomaat is een samenvoeging van de eerder genoemde zekeringautomaat en de aardlekschakelaar. Zowel bij een kortsluiting als bij het overschrijden van een bepaalde lekstroom zal deze aardlekautomaat uitschakelen en de verbinding van de stroom onderbreken.
   Dus eigenlijk twee automaten in een apparaat.

   Wat te doen bij een storing van de aardlekautomaat of zekeringautomaat.

   Hebt u opeens ergens geen stroom, dan is de eerste gang natuurlijk om de zekeringen en aardlekautomaten in uw groepenkast te gaan controleren.

   1. Is er een smeltpatroonzekering kapot of het hendeltje van een zekeringautomaat staat naar beneden dan is er ergens een kortsluiting geweest. Meestal duid dat op een defect apparaat.
   2. U trekt het kapotte apparaat uit het stopcontact, vervangt de smeltpatroon door een nieuwe of duwt het hendeltje van de zekeringautomaat weer omhoog en de storing is verholpen.
   3. Erger is het als u geen defect apparaat kunt vinden. Dan moet u de electrische installatie door een erkende installateur in de buurt laten nakijken.
   4. Staat de hendel van de aardlekautomaat omlaag dan schakelt u alle zekeringautomaten achter die betreffende aardlekautomaat naar beneden. Schakel daarna de aardlekautomaat weer in en schakel vervolgens een voor een de zekeringautomaten weer in. Als er bij het inschakelen van een automaat de aardlekautomaat weer uitslaat, is dat de groep waar het probleem zich voordoet. Laat dit door een erkende installateur in de buurt laten nakijken.

   Eigen verantwoording van uw huisinstallatie en groepenkast.

   De regering schrijft voor dat iedere huiseigenaar verantwoordelijk is voor zijn eigen electrische installatie die voldoet aan de laatste normen vastgesteld in de NEN 1010. Dit zijn de voorgeschreven normen waaraan huisinstallaties moeten voldoen. (Vaak ook een voorwaarde voor een inboedelverzekering)

   Een van de taken hierin zijn het minimaal 2 x per jaar controleren van de correcte werking van de aardlekschakelaars en –automaten. Dit gebeurt door het indrukken van een klein knopje op de aardlekschakelaars en –automaten. Schrik niet: hierdoor schakelt hij de stroom uit! Dit hoort zo.
   Vervolgens duwt u het kleine hendeltje weer rustig naar boven en de installatie werkt weer als vanouds.
   Mocht de hendel NIET naar beneden springen, dan is contact opnemen met een dichtstbijzijnde electriciën noodzakelijk. Hij moet dan de installatie controleren en zo nodig repareren.

  • Complete renovatie van uw elektriciteitsnetwerk

   Bij veel elektriciens kunt u terecht voor de aanleg en het onderhoud van uw elektriciteitsnetwerk. Denk hierbij aan een complete renovatie, maar ook aan de installatie van extra groepenkasten, het aanbrengen van extra stroomgroepen, of de montage van buitenverlichting. Het is tevens mogelijk een elektricien te vragen ondersteuning bij het onderhoud en de aanleg van elektro, telefoonlijnen, en datakabels.  Het monteren van verlichting of de installatie van stopcontacten. Heeft u behoefte voor aanleg en onderhoud van het elektriciteitsnetwerk de hulp inschakelen van een elektricien? Neem dan contact op door het contactformulier in te vullen. Wij nemen contact met u op.

  • Groepenkast of uitbreiden van een extra groep

   Groepenkast of aanbrengen van een extra groep

    

   Een groepenverdeling is de verzamelnaam van alle stopcontacten, lichtpunten en schakelaars die met elkaar verbonden zijn waarbij gebruik wordt gemaakt van één gemeenschappelijke zekering op één aardlekschakelaar.

    

   Verschillende typen en uitbreiding van uw groepenkast

   In de meeste gevallen zijn alle groepen aangesloten op een hoofdzekering van 25 tot 80 ampère. Groepenkasten zijn onder te verdelen in twee typen; 1 fase en 3 fase. Het is belangrijk om te weten wat voor soort groepenkast u nodig heeft. Dit hangt af van het aantal apparaten dat u tegelijkertijd wilt aansluiten en gebruiken.

   Het is mogelijk om een 1 fase groepenkast om te bouwen naar een 3 fase groepenkast zodat u meer vermogen tegelijkertijd kunt gebruiken. Wilt u een elektrische kookplaat of jacuzzi aansluiten? Dan biedt een 3 fase groepenkast uitkomst. Twijfelt u of een apparaat meer stroom verbruikt dan de standaard 230 Volt? Lees dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat.

   Welk type groepenkast heeft u?

   Nu vraagt u zich af; is er een 1 fase of een 3 fase groepenkast geïnstalleerd? Het verschil tussen een 1 fase en een 3 fase groepenkast kunt u herkennen aan een aantal dingen.

   – Er kan GEEN krachtgroepschakelaar in een 1 fase groepenkast zitten, in tegenstelling tot een 3 fase installatie.

   – Er mogen op een 1 fase groepenkast maximaal 12 groepen aangesloten worden en dus maximaal 3 aardlekschakelaars.

   – U kunt dit aflezen op de electriciteitsmeter indien u een slimme meter hebt.

    

   Tijd voor vernieuwing

   Bij uitbreiding of vervanging dient de installatie te voldoen aan de laatste installatienormen (NEN 1010).

   – De groepenkast dient voorzien te zijn van een hoofdschakelaar

   – De groepenkast dient voorzien te zijn van minimaal twee aardlekschakelaars

   – Geen onderscheid tussen “droge” en “natte” groepen

   – Maximaal vier groepen per aardlekschakelaar.

   – Heeft u zonnepanelen? Dan moeten die op een aparte aardlekautomaat zijn aangesloten.

   – Heeft u een nieuwe groep laten aanleggen? Beveilig deze door middel van aardlekschakelaar

    

   Sinds 1975 is het verplicht om aardlekschakelaars te plaatsen in nieuwe geplaatste installaties. Aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar zijn ook verplicht als er wijzigingen in de groepenkast zijn aangebracht.

    

   Hoeveel groepen u nodig heeft

    

   Om al uw apparaten aan te kunnen sluiten heeft u minimaal tien groepen in uw meterkast nodig. De ideale verdeling van een groepenkast die geplaatst is in een eengezinswoning ziet er als volgt uit:

   Groep 01 – Woonkamer

   Groep 02 – Keuken

   Groep 03 – Slaapkamer en zolder

   Groep 04 – Garage en buitenverlichting

   Groep 05 – Wasmachine

   Groep 06 – Afwasmachine

   Groep 07 – Wasdroger

   Groep 08 – Vaatwasser

   Groep 09 – Combimagnetron

   Groep 10 – Garage, garagepoort

   Groep 11 – Extra dubbele wandcontactdoos in de meterkast

    

   Wanneer u meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd wilt gebruiken is het mogelijk dat de groepenkast overbelast raakt. Het gaat voornamelijk om zware apparaten zoals de wasmachine of een elektrische oven. Wanneer de groepenkast overbelast raakt zorgen de zekeringen of automaat ervoor dat de stroom wordt onderbroken zodat de schade beperkt blijft.

   Daarnaast móeten energievretende apparaten op een aparte groep aangesloten zijn. Hieronder vindt u een overzicht:

   – Wasmachine

   – Wasdroger

   – Combimagnetron

   – Afwasmachine

   – Oven

   – Vaatwasser

   – Inductiekookplaat

   – Elektrische kachel

   – Boiler

   – Waterkoker

   – Zonnepanelen

   – Jacuzzi

   Hendriks Elektroservice is gespecialiseerd in het installeren en vervangen van groepenkasten. Wij adviseren u graag over het plaatsen of vervangen van een nieuwe 3 fase groepenkast. Aangezien wij een erkend installatiebedrijf zijn kunnen wij zowel van particulier tot zakelijk groepenkasten op een professionele en veilige manier voor u installeren. Wij werken met hoogwaardige producten geleverd door Technische Unie; kwaliteit en lange garantie gegarandeerd.

  • Het uitvoeren van herstelwerkzaamheden na een storing

   Het continu en veilig leveren van energie houdt in dat we adequaat inspelen op storingen en onvoorziene onderbrekingen. Voor het opheffen van storingen hanteren we de procedure ‘Herstellen Energie Transport’.

   Ondanks allerlei preventieve maatregelen in de vorm van risicoanalyses, capaciteitsanalyses, inspecties en onderhoudswerkzaamheden, zijn storingen niet uit te sluiten. Enerzijds hebben we te maken met externe invloeden, zoals bijzondere weersomstandigheden (bijvoorbeeld blikseminslag) en menselijke handelingen (bijvoorbeeld graafwerkzaamheden) die de transporten kunnen verstoren, anderzijds met defecten van componenten. De kans op het optreden en het effect van storingen kan door middel van genoemde preventieve maatregelen worden gereduceerd, maar niet worden uitgesloten.

   Om de effecten van een storing te minimaliseren is een adequate en effectieve storingsorganisatie van belang. De storingsdienst vormt een onmisbare beheersmaatregel om de duur en de omvang van een transportonderbreking te minimaliseren. In deze paragraaf wordt op hoofdlijnen ingegaan op de inrichting van de organisatie die belast is met het oplossen van storingen en onderbrekingen.

  • Plaatsen stopcontacten

   Tegenwoordig hebben we steeds vaker een tekort aan stopcontacten in huis keuken garage werkplaats of op kantoor. Dit komt omdat er steeds meer elektrische apparaten in een huishouden aanwezig zijn. Deze hebben natuurlijk allemaal een contact nodig om van stroom te worden voorzien. Uw woning heeft echter maar een beperkt aantal stopcontacten. Het is daarom mogelijk om meer contacten te plaatsen of te installeren op de plekken waar u meer stroom nodig hebt. Wij leggen u uit hoe u eigenhandig een stopcontact plaatst. Wees er echter op alert dat werken met stroom gevaarlijk kan zijn. Indien u twijfelt, of geen kennis heeft van elektriciteit adviseren wij u om een vakman in te schakelen. Hendriks Elektroservice staat paraat.

  • Verhelpen van storingen

   Hoe kunt u stroomstoring verhelpen?

   U komt zonder stroom te zitten; wat vervelend. En nu? U kunt op onderzoek uitgaan. Heeft de hele straat last van deze storing, of alleen u? Hieronder kunt u lezen hoe u dit probleem kunt verhelpen.

   Stroomstoring opsporen en verhelpen

   Zit alleen ú zonder elektriciteit is dit vaak zelf op te lossen. Waarschijnlijk is er sprake van een doorgeslagen zekering of een omgeslagen aardlekschakelaar dat veroorzaakt is door het gebruik van te veel apparaten op hetzelfde moment. U lost het probleem op door de zekering te vervangen en de aardlekschakelaar terug te zetten.

   Probeer na te gaan welk apparaat de storing veroorzaakt en zorg dat alle stekkers die op de doorgeslagen groep zijn aangesloten uit de stopcontacten verwijderd zijn. Een voor een stopt u ze er weer in. Zodra de zekering springt weet u welk apparaat de overbelasting veroorzaakt.

   Stappenplan stroomstoring

   Volg onderstaande stappen als u een stekkerproef wilt uitvoeren:

   1. Schakel alle groepen in uw meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Controleer of het display aan is van de energiemeter (is het display uit contacteer Enexis).
   2. Verwijder in uw gehele woning alle stekkers uit de stopcontacten. Vergeet de stekkers in bijvoorbeeld uw schuur of berging niet!
   3. Schakel de aardlekschakelaar weer in.
   4. Schakel de groepen in uw meterkast opnieuw in.
   5. Plaats nu alle stekkers één voor één weer in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten één voor één aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat voordat u verder gaat met het volgende apparaat.
   6. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan is dit de oorzaak van de storing. Zorg voor reparatie of vervanging van dit apparaat.
   7. Zorgt geen van uw apparaten voor problemen, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting. Blijft uw aardlekschakelaar uitvallen? Dan zit het probleem waarschijnlijk in uw installatie.
  • Installeren elektrische keukenapparatuur

   Keukenapparatuur: hoeveel groepen heb je nodig?
   Sommige keukenapparatuur gebruiken zulke hoge vermogens dat er een eigen groep voor nodig is. Een bekend voorbeeld zijn de elektrische kookplaten. Maar er zijn meer apparaten die op een eigen groep thuis horen. Andere apparaten kun je gerust combineren met elkaar. Het is zaak daar een goed beeld van te hebben, wanneer je een nieuwe keuken plaatst.
   Om te bepalen welke eisen je nieuwe keuken aan je elektrische installatie stelt, moet je weten wat je aan apparatuur in je keuken wilt plaatsen. In een keuken zijn verschillende apparaten te vinden die grote vermogens gebruiken en daarom niet gezamenlijk op één groep kunnen. We zetten de meest gebruikelijke apparatuur voor je op een rij. In het algemeen is de norm dat een apparaat met een aansluitwaarde van meer dan 2000 Watt op een eigen groep thuis hoort.

   De kookplaat
   Koken op gas?
   Bij de kookplaat hangt het ervan af, wat voor kookplaat je neemt. Kook je op gas, dan is de kookplaat niet relevant voor je elektrische installatie. Je zult natuurlijk wel een gasaansluiting moeten hebben dicht bij de plek waar je kookplaat komt. En mogelijk ook een stopcontact, vanwege de elektrische ontsteking. Mocht je gaskookplaat dat niet nodig hebben, dan is het verstandig toch een aansluiting te maken. De kookplaat houdt het waarschijnlijk minder lang vol dan de keuken. Moet je de kookplaat vervangen, dan is het handig dat je dan voorbereid bent.

   Koken op elektrisch
   Elektrisch koken (inductie, elektrisch, halogeen of keramisch) betekent nagenoeg altijd dat je een driefase-aansluiting nodig bent. Dit komt doordat een kookplaat, wanneer je alle zones gebruikt, meer vermogen gebruikt dan een enkele groep kan leveren. Je kunt helaas ook niet gewoon twee groepen gebruiken, wanneer die twee groepen op dezelfde fase zitten. De hoofdzekering van de fase is daarvoor namelijk ook te licht. Met een driefase-aansluiting heb je dat probleem niet. Je gebruikt dan twee groepen, en verdeeld daarmee het vermogen over meerdere fases.

   Elektrisch koken op een enkele groep?
   Er zijn kookplaten die je ook aan kunt sluiten op een enkele groep. Dat bespaart de noodzaak van een driefase-aansluiting. Dat klinkt ideaal, maar de praktijk is iets anders. De kookplaat zorgt er namelijk voor dat er nooit teveel vermogen gebruikt wordt. Dat betekent dat je niet alle kookzones tegelijkertijd op maximaal vermogen kunt gebruiken. De kookplaat zal het vermogen verdelen over de gebruikte kookzones en het maximum niet overschrijden. In hoeverre dat in de praktijk voor jou een probleem vormt, zal je zelf moeten bepalen.

   Oven, magnetron, of beide
   Een oven is al lang een standaard onderdeel van de keuken. Lange tijd werden die op gas gestookt. Maar tegenwoordig is een elektrische oven normaal. Een oven is ook een apparaat dat een behoorlijk vermogen gebruikt. Het exacte vermogen varieert per model. Er zijn oven met een aansluitwaarde van 3500 Watt, die alleen op een eigen groep thuis horen. Er zijn ook ovens die de helft of zelfs minder vermogen hebben. Daar hoef je geen speciale groep voor te hebben, maar je moet wel oppassen dat je niet teveel andere apparatuur op dezelfde groep aansluit.

   Naast de oven is ook de magnetron een geliefd apparaat in menig keuken. In plaats van een solo magnetron kun je ook voor een combi-magnetron gaan. Wat je ook neemt, hetzelfde geldt als bij de oven. Sommige apparaten hebben een eigen groep nodig, en andere hebben een dusdanig laag vermogen dat er nog capaciteit van de groep overblijft voor andere zaken.

   Vaatwasser
   De vaatwasser is ook zo’n apparaat dat in de afgelopen jaren erg populair is geworden. In een nieuwe keuken hoort een vaatwasser thuis, tenzij je er echt geen ruimte voor hebt. Een vaatwasser verwarmt, pompt en heeft bewegende delen. Daardoor wordt er ook de nodige energie verbruikt. Qua aansluitwaarde liggen de meeste vaatwassers tussen de 2000 en 2500 Watt. Dat vermogen is dusdanig hoog, dat je er geen andere zware verbruikers bij aan kunt sluiten.

   Waterboiler of Quooker
   De kokend water kraan of Quooker is één van de meest recente nieuwe ontwikkelingen voor in de keuken. Maar doordat dit apparaat het water op een hoge temperatuur moet houden, wordt er wel de nodige elektriciteit gebruikt. Hetzelfde geldt voor de reguliere waterboilers die in sommige keuken te vinden zijn. In beide apparaten zit een verwarmingselement met een vermogen van rond de 2000 tot 2500 Watt. Net als met de vaatwasser kunnen deze apparaten niet op dezelfde groep als de andere hiervoor genoemde grootverbruikers.

   Geen grootverbruikers
   Dan zijn er ook nog de apparaten, die niet zulke hoge vermogens hebben. Denk aan een koelkast, vriezer en afzuigkap. Deze apparaten kunnen verdeeld worden over de groepen die je al nodig bent voor je keuken. Daarbij moet je wel blijven rekenen, om te kijken of je niet teveel op een enkele groep aansluit. Op een groep van 3000 Watt of meer kun je beter niets meer bijplaatsen. Kijk hiervoor naar de vermogens die deze apparaten gebruiken. Meestal zitten deze apparatuur zo rond de 150 – 300 Watt.

   Losse apparatuur en je stopcontacten
   Losse apparaten plug je in op een stopcontact boven je werkblad. Apparaten als een waterkoker, koffiezetapparaat en frituurpan worden wel gezien als kleine keukenapparatuur, maar hebben toch nog behoorlijke vermogens. Soms wel 2000 Watt of meer. Daarom is niet verstandig je losse stopcontacten op een groep te zetten in combinatie met een apparaat met een hoog vermogen, zoals een vaatwasser, oven en dergelijke. Het laatste dat je wil, is te moeten voorkomen dat je bepaalde apparaten tegelijkertijd gebruikt, omdat er anders een zekering uitgaat.

   Voorbeeld van de groepen verdeling
   Iedere keuken is uniek, maar qua keukenapparatuur komt het vaak op hetzelfde neer. De verbruikte vermogens variëren wel per model apparaat, maar in grote lijnen kun je wel een gemiddelde nemen. Dit kan je gebruiken als richtlijn. Wat je wel even moet controleren is of je apparaten niet veel meer vermogen nemen dan de hier gestelde waarden. Zo niet, dan kun je van bovengenoemde waarden uitgaan.

  • Oude elektrische bedrading vervangen

   Oude bedrading vervangen

   Vroeger werd de elektra bedrading namelijk in ijzeren buizen geinstalleerd. De heel oude bedrading had toen nog een stoffen isolatie, de nieuwere een kunstof, maar met nog een oude kleurcodering.

   Het gevaar, zeker bij de stoffen isolatie, is dat er makkelijk brand kan ontstaan mocht er ergens een kortsluiting zijn. Tegenwoordig wordt om de elektrische bedrading kunststof gebruikt met de huidige kleurcodering: bruin voor fase, blauw voor nul, geel/groen voor aarde en zwart voor de schakeldraad.

   De draden worden door een pvc pijp getrokken en komen dan samen in de centraal doos. Vanuit de centraledoos kan er met een schakeldraad en de schakelaars in uw woonkamer of slaapkamers de verlichting aan en uit gedaan worden.

   Als in de ijzeren buis nog draad met stoffen bedrading zit, is men verplicht deze te laten vervangen door een erkende installateur. De kunstof bedrading met de oude kleurencodering, groen voor fase, rood voor nul en grijs voor aarde, kan nog worden gebruikt. Mits hij niet is aangetast door veelvuldig gebruik door zware apparatuur. ( wasmachine, droger, etc )

  • Krachtstroom aanleggen

   Bent u van plan om binnenkort een inductiekookplaat, jacuzzi of ander apparaat dat veel stroom verbruikt aan te schaffen? Als u apparaten gaat gebruiken die veel stroom zullen verbruiken is krachtstroom aanleggen noodzakelijk.

   Krachtstroom aanleggen

   Krachtstroom wordt ook wel draaistroom genoemd en is een elektrische aansluiting tussen twee of drie fasen van een drie fasen energiesysteem. In de meeste gevallen moeten er voor krachtstroom een extra aansluiting en een aparte meter in uw groepenkast komen. Dit mag u nooit zelf doen, maar dient u over te laten aan een erkend installateur. Deze heeft de bevoegdheid om uw groepenkast te openen. Krachtstroom wordt niet alleen in woningen aangelegd, ook in de bouw of bij grote evenementen wordt het veel gebruikt.

   Elektriciteit aanleggen

   Hendriks Elektroservice is veelzijdig en u niet alleen van dienst met het aanleggen van krachtstroom. Ook een specialist op het gebied van elektriciteit aanleggen vindt u dankzij ons. Of het nu gaat om nieuwe bedrading of om het verplaatsen van lichtpunten, een elektricien gaat altijd veilig te werk en weet wat hij doet.

  • NEN 1010 3140 inspectie keuring

   Vaak is de bestaande meterkast van een woning niet uitgebreid genoeg om de hoeveelheid apparaten gelijktijdig van stroom te voorzien. Veel woningen hebben nog een oude meterkast voorzien van porseleinen zekeringen en vaak geen aardlekschakelaar. Uit ons storingsdienstrapportage is gebleken dat de meest storingen voorkomen omdat de installatie niet veilig genoeg is. In de meeste gevallen adviseren wij om de meterkast te laten inspecteren op de huidige normen van het Nederlands Normalisatie Instituut. Dit wordt ook wel genoemd als NEN 1010 inspectie voor woningen.

   De meterkast is het belangrijkste deel van de elektrotechnische installatie. Dit is de reden dat deze volgens de installatie normen van NEN 1010 geïnstalleerd dient te worden. Ons doel met deze inspectie is om u een compleet beeld te geven van uw huidige installatie binnen uw woning en de veiligheid daarvan.

   Dit zijn de vragen die u beantwoord krijgt wanneer wij een NEN 1010 inspectie doen voor uw woning. De vragen dus:

   • is mijn woning conform de NEN 1010 geïnstalleerd?
   • is mijn aarde installatie goed geïnstalleerd?
   • functioneren de automaten en de aardlekschakelaars goed?
   • waarom kan ik niet alle apparaten tegelijk gebruiken?
   • waarom moet ik een hoge energie rekening betalen?
   • is de KWh meter (kilowattuurmeter) defect?
   • waar en wanneer kan ik bezuinigen aan energie?
   • is mijn installatie goed beveiligd tegen blikseminslag?
   • is mijn badkamer en keuken goed beveiligd tegen lekstroom?
   • waarom springt mijn aardlekschakelaar constant uit?
   • waarom moet ik mijn meterkast vervangen bij waterschade?
   • waarom kan ik de wasmachine en de wasdroger niet tegelijk gebruiken?
   • wat is het gemiddelde KWh welke ik per jaar moet betalen? dus mijn jaarlijks energieverbruik?

   Tijdens de NEN 1010 woning inspectie zullen wij alle apparaten in de woning controleren en testen. Het vermogen hiervan wordt in een speciaal programma genoteerd zodat wij voor u een gemiddeld energie berekening kunnen berekenen. De groepsverdeling van de groepenkast wordt nauwkeurig bijgehouden en getoetst op overbelasting en piekspanning. U krijgt tevens een nieuw schema voor de groepsverklaring. De aardlekschakelaars en de aarde installatie worden met een specifiek meetapparatuur gemeten en getest.

   Wilt u een droom huis kopen en wilt u zeker weten dat de elektrotechnische installatie veilig is? Dan is onze NEN 1010 woning inspectie ideaal voor u.

  • Werkwijze

   Hendriks Elektroservice is een erkend bedrijf dat tijdens kantooruren voor u klaar staat om elektrotechnische service te installeren. Er wordt door jouw contact gezocht met Hendriks Elektroservice, vaak is het handig dat we gegevens van je ontvangen via e-mail zoals adres en foto’s. Met de foto’s weten dan beter wat je nodig hebt en hoe we je kunnen helpen. Gevolgd doen we je dan een voorstel en het afspreken van een service datum.

bel nu 0627273365