• Print Friendly, PDF & Email

    Oude bedrading vervangen

    Vroeger werd de elektra bedrading namelijk in ijzeren buizen geinstalleerd. De heel oude bedrading had toen nog een stoffen isolatie, de nieuwere een kunstof, maar met nog een oude kleurcodering.

    Het gevaar, zeker bij de stoffen isolatie, is dat er makkelijk brand kan ontstaan mocht er ergens een kortsluiting zijn. Tegenwoordig wordt om de elektrische bedrading kunststof gebruikt met de huidige kleurcodering: bruin voor fase, blauw voor nul, geel/groen voor aarde en zwart voor de schakeldraad.

    De draden worden door een pvc pijp getrokken en komen dan samen in de centraal doos. Vanuit de centraledoos kan er met een schakeldraad en de schakelaars in uw woonkamer of slaapkamers de verlichting aan en uit gedaan worden.

    Als in de ijzeren buis nog draad met stoffen bedrading zit, is men verplicht deze te laten vervangen door een erkende installateur. De kunstof bedrading met de oude kleurencodering, groen voor fase, rood voor nul en grijs voor aarde, kan nog worden gebruikt. Mits hij niet is aangetast door veelvuldig gebruik door zware apparatuur. ( wasmachine, droger, etc )

bel nu 0627273365
Ga naar de inhoud