• Print Friendly, PDF & Email

  Hoe kunt u stroomstoring verhelpen?

  U komt zonder stroom te zitten; wat vervelend. En nu? U kunt op onderzoek uitgaan. Heeft de hele straat last van deze storing, of alleen u? Hieronder kunt u lezen hoe u dit probleem kunt verhelpen.

  Stroomstoring opsporen en verhelpen

  Zit alleen ú zonder elektriciteit is dit vaak zelf op te lossen. Waarschijnlijk is er sprake van een doorgeslagen zekering of een omgeslagen aardlekschakelaar dat veroorzaakt is door het gebruik van te veel apparaten op hetzelfde moment. U lost het probleem op door de zekering te vervangen en de aardlekschakelaar terug te zetten.

  Probeer na te gaan welk apparaat de storing veroorzaakt en zorg dat alle stekkers die op de doorgeslagen groep zijn aangesloten uit de stopcontacten verwijderd zijn. Een voor een stopt u ze er weer in. Zodra de zekering springt weet u welk apparaat de overbelasting veroorzaakt.

  Stappenplan stroomstoring

  Volg onderstaande stappen als u een stekkerproef wilt uitvoeren:

  1. Schakel alle groepen in uw meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Controleer of het display aan is van de energiemeter (is het display uit contacteer Enexis).
  2. Verwijder in uw gehele woning alle stekkers uit de stopcontacten. Vergeet de stekkers in bijvoorbeeld uw schuur of berging niet!
  3. Schakel de aardlekschakelaar weer in.
  4. Schakel de groepen in uw meterkast opnieuw in.
  5. Plaats nu alle stekkers één voor één weer in het stopcontact en zet daarbij ook de apparaten één voor één aan. Wacht tot het apparaat automatisch aanslaat voordat u verder gaat met het volgende apparaat.
  6. Valt de aardlekschakelaar opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact steekt of een apparaat aanzet? Dan is dit de oorzaak van de storing. Zorg voor reparatie of vervanging van dit apparaat.
  7. Zorgt geen van uw apparaten voor problemen, maar blijft de stroom toch uitvallen? Controleer dan eerst of er geen sprake is van overbelasting. Blijft uw aardlekschakelaar uitvallen? Dan zit het probleem waarschijnlijk in uw installatie.
bel nu 0627273365
Ga naar de inhoud